De meest gewilde buurten in Hasselt: Een gids voor kieskeurige huizenkopers

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning in Hasselt, dan is het belangrijk om de juiste buurt te vinden die past bij jouw levensstijl en behoeften. Hasselt, de gezellige hoofdstad van Limburg, biedt een diversiteit aan buurten met elk hun eigen unieke kenmerken en charme. Of je nu houdt van het bruisende stadsleven, rustige groene wijken of een mix van beide, Hasselt heeft voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de meest gewilde buurten van Hasselt, waar je kunt ontdekken welke buurt het beste bij jou past. Van historische pracht tot moderne voorzieningen, wij hebben alle informatie die je nodig hebt!

  1. Het Centrum: Levendig en Gezellig
    Het centrum van Hasselt is de plek waar het allemaal gebeurt. Met zijn bruisende marktplein, gezellige winkelstraten en levendige terrassen, is deze buurt perfect voor mensen die houden van het stadsleven. Geniet van de talloze restaurants, boetieks en culturele evenementen in het hart van de stad.
  2. Runkst: Rustig en Residentieel
    Runkst is een rustige en residentiële buurt in Hasselt, ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een vredige omgeving. Met zijn groene parken, scholen en goede verbindingen met het stadscentrum, is dit een aantrekkelijke buurt om te wonen.
  3. Kuringen: Landelijke Schoonheid
    Kuringen, gelegen net buiten het stadscentrum, biedt een perfecte balans tussen landelijke schoonheid en stedelijke gemakken. Met zijn charmante dorpskern, prachtige natuurgebieden en goede voorzieningen, is dit een populaire buurt voor mensen die willen genieten van het beste van beide werelden.
  4. Banneuxwijk: Groen en Kindvriendelijk
    Banneuxwijk is een groene en kindvriendelijke buurt in Hasselt, met ruime woningen en veel groen. Met zijn parken, speeltuinen en scholen is dit een ideale buurt voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige en aangename omgeving.
  5. Sint-Lambrechts-Herk: Landelijk en Sfeervol
    Sint-Lambrechts-Herk biedt een landelijke en sfeervolle omgeving, omringd door prachtige natuur. Met zijn landelijke charme, mooie wandelroutes en gezellige cafés, is dit de perfecte buurt voor liefhebbers van rust en natuur.

Met zijn diverse buurten biedt Hasselt een scala aan woonmogelijkheden voor iedereen. Bezoek ons portaal, My Future Home, om het nieuwste aanbod van woningen in Hasselt te ontdekken. Begin vandaag nog met je zoekopdracht en vind je droomhuis in de gezellige stad Hasselt!

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken