Publiceer de juiste vastgoedfoto’s met deze tips

Maak indruk met professionele vastgoedfoto’s: Tips voor een geslaagde presentatie

De eerste indruk is van onschatbare waarde als het gaat om het presenteren van onroerend goed. Of potentiële kopers nu besluiten om door te klikken naar een andere woning of juist contact opnemen voor een bezichtiging, vaak hangt het af van de kwaliteit van de foto’s of video’s die ze te zien krijgen. Net zoals je jezelf van je beste kant laat zien tijdens een eerste date, is het essentieel om je pand optimaal in de markt te zetten. Met behulp van de volgende tips zorg je ervoor dat jouw vastgoedobject op zijn best wordt gepresenteerd.

  1. Neem de tijd – Dit is geen klus die je even snel in twee minuten afraffelt. Neem de tijd om het goed te doen.
  2. Kies voor liggende foto’s – In plaats van verticale foto’s (portrait), gebruik je horizontale foto’s (landscape). Ze geven een ruimer gevoel en worden beter weergegeven op vastgoedsites.
  3. Creëer ruimte – Maak gebruik van een groothoeklens om meer van de vloer te fotograferen en jezelf kleiner te maken. Dit creëert een gevoel van ruimte, wat kopers aantrekt.
  4. Verlichting – Zorg voor maximale natuurlijke verlichting in de ruimte tijdens het fotograferen.
  5. Kies de juiste hoek – Fotografeer vanuit een hoek van de kamer om de ruimte optimaal vast te leggen.
  6. Ruim op – Zorg ervoor dat de kamers netjes zijn opgeruimd. Overvolle tafels of vieze badkamers/keukens werken niet in je voordeel.
  7. Prachtige uitzichten – Als je een mooi uitzicht hebt vanuit de tuin of het terras, laat dit dan zeker zien op de foto’s.
  8. Selectieve fotokeuze – Je hoeft niet alle foto’s online te plaatsen. Sommige ruimtes, zoals een washok of toilet, zijn niet bepalend voor de aankoopbeslissing en kunnen beter bij een fysieke bezichtiging worden getoond.
  9. Benadruk de unieke kenmerken – Richt je op de unieke verkoopargumenten van je pand. Of het nu een prachtig uitzicht over de stad is, een ruime woonkamer, een groot terras of een slaapkamer met uitzicht op het platteland, benadruk deze kenmerken in je foto’s.
  10. Overweeg professionele hulp – Als je twijfelt of het zelf organiseren van de presentatie een uitdaging is, schakel dan professionele hulp in. My Future Home staat graag voor je klaar.

Met deze tips zorg je ervoor dat je vastgoedobject opvalt en potentiële kopers aantrekt. Vergeet niet dat professionele presentatie cruciaal is om succesvol te zijn in de vastgoedmarkt.

 

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken